woensdag 4 juli 2018

Zomertijd #BloghopMijn vorige blog begon met een opengeslagen brief die de rest van mijn leven zou gaan bepalen. Het was voor mij een verrassing daarmee de #bloghop van juni te winnen. Ik had het niet geschreven op basis van het aangegeven thema, maar zag achteraf pas dat het erbij paste. Overigens viel het me op dat er weinig inzendingen waren. Dat vergroot de kans om te winnen. Ik herinner me dat onze vier kinderen in het dorp van hun jeugd op gymnastiek zaten. Binnen de vereniging waren er jaarlijkse kampioenschappen. Omdat de meeste jongens op voetbal gingen, hadden onze zoons ieder binnen hun leeftijdscategorie slechts enkele concurrenten. De kans om te winnen was daarmee redelijk groot. Met een oom en een buurman in de tweehoofdige jury werden heel wat eerste prijzen binnengehaald.

Ja, ik ben blij de bloghop te hebben gewonnen. Het geeft een impuls om met nog meer inzet het schrijven ter hand te nemen. Maar wat zou het leuk zijn als er voor de nieuwe bloghop veel inzendingen binnenkomen. Deze keer is er extra tijd in verband met de zomer. Verschillenden gaan in de komende periode met vakantie. De tijd dat er vanaf het vakantieadres een ansichtkaartje werd verstuurd ligt achter ons. En toch … wat is een handgeschreven kaartje persoonlijk. We hebben de afgelopen periode veel ansichtkaarten verstuurd: van felicitatie tot bemoediging bij ziekte. Het noodzaakt je om na te denken wat je de ander persoonlijk wil zeggen. En het bemoedigt de ander die het ontvangt. Je geeft er een zegen mee door. Daarom is het nieuwe thema voor juli/augustus … ‘een ansichtkaart’.

De spelregels
Ik denk dat je met dit thema veel kanten op kunt. Dit zijn de spelregels:
1. Schrijf op je eigen blog over het thema ‘Een ansichtkaart‘. Plaats hierbij het logo van de #bloghop (controleer even of je het goede jaartal gebruikt!).
2. Publiceer het op je eigen blog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de #bloghop. Vermeld hierbij een link naar dit blog.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder dit blogbericht. Mensen kunnen dan bij de reacties op jouw blogpost reageren. 
4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers. Via deze link kun je nog meer informatie over de bloghop vinden en hoe het precies werkt.
     5.    Let op! Stuur je inzending in vóór 29 augustus a.s. Ik maak uiterlijk 1 september bekend wie de winnaar is. Hopelijk inspireert de vakantieperiode velen van jullie tot het schrijven. Voel je vrij om creatief te zijn in de uitwerking van dit thema.
P.S. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen.

4 opmerkingen:

  1. Leuk om je beschrijving over het winnen te lezen en ook leuk om het nieuwe thema te ontdekken. Ben benieuwd, ik hoop op veel inzendingen en wie weet bedenk ik ook nog een blogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik voel al inspiratie! Voor mij is dit de tijd van kaarten; de uitnodiging voor mijn trouwen, toen een rouwkaart bedenken voor mijn vader die kort na ons trouwen stierf, daarna een bedankkaart voor alle bruiloftsgasten èn een bedankkaart voor hen die nu hun steun betuigen ook weer via kaarten...

    BeantwoordenVerwijderen