zondag 29 juli 2018

Groene weiden en dorre woestijnen

Vederlichte wolken kleven in witte vegen aan het hemelblauw. Langzaam kruipt de avondzon richting de horizon. Enkele zwaluwen scheren over de rieten kappen van aloude boerderijen.  In de straat zijn de groene gazons door de droge zomer verkleurd naar goudgeel. Smachtend naar water hangen de bladeren in onze tuin dor en slap.

Verlangen naar koelte
Lusteloos lig ik in mijn zonnestoel. Een bromvlieg gonst om me heen. Mijn keel voelt droog. Op het tafeltje blijft mijn glas water onaangeroerd. Opeens is daar die gedachte - een verlangen naar Gods aanwezigheid. Hij lijkt zo nabij in de grazige groene weiden. Maar vaak blijft het stil wanneer je Hem nodig hebt. Het is vanzelfsprekend dat Hij er is als je bij een klaterende waterstroom zit. Toch voelt het weleens alsof Hij afwezig is in de dorre woestijn van het leven.

Langzaam zakt de zon achter de einder. Ik staar omhoog naar de musjes op de dakgoot. Ze zoeken hun schuilplaats voor de nacht. Het einde van een lange hete dag. Ik zie hoe het wolkenpatroon van dunne veertjes oplost in de laatste zonnegloed. De hemel lijkt nu van koper. Ziet Hij vanuit het Hoge Zijn schepping nog wel? Dan zie ik vlak voor me een klein veertje vederlicht neerdwarrelen. Ik volg haar dansende spoor en glimlach. Of ik het nu ervaar of niet: dwars door alles heen mag ik weten dat Hij me ziet zitten!

'Zelfs vindt de mus een huis ...' Psalm 84:4


7 opmerkingen:

 1. Ja, die ervaring kunnen we wel eens hebben, maar God verlaat ons niet, Hij is trouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist als de weg diep gaat, mogen we weten dat Hij er is. Dank je voor je reactie Nelly, maar ook voor jouw bemoedigende blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Troostvol blog. Het was verlammend die hitte maar wat een zegen nu; die regen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anne. Het is zo bemoedigend om te weten dat Hij er was, is en zal zijn!

   Verwijderen
 4. Mooi te lezen wat deze zomer met jou heeft gedaan. Ook ik ken die gedachte of God me wel ziet. Maar weet dat het wel zo is. Ook geloof ik dat God zijn schepping wel ziet, maar de natuur de kracht heeft gegeven om zijn gang te gaan, mede door allerlei invloeden. Dat kunnen ook menselijke invloeden zijn. Ondanks alle milieu problemen en mogelijke oordelen van God die er omtrent deze droge zomer zouden kunnen zijn, heb ik genoten van de mooie zomer. Heerlijk om lange avonden buiten te kunnen zitten. We zijn ook veel met ons campertje op pad geweest. Maar de regen van afgelopen weken is van harte welkom en belangrijk om de natuur weer te herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg goed om te lezen, maar het komt wel binnen.

  BeantwoordenVerwijderen